Kućni ljubimci imaju posljednju želju

“Ispostavilo se da i kućni ljubimci imaju posljednju želju prije nego što uginu, ali to znaju samo veterinari koji uspavljuju stare i bolesne životinje.” Korisnik Twittera Jesse Dietrich pitao je veterinara koji mu je najteži dio posla.
Specijalista je bez oklijevanja odgovorio da mu je najteže vidjeti koliko stare ili bolesne životinje traže svoje vlasnike prije nego što zaspu. Činjenica je da 90% vlasnika ne želi da bude u prostoriji sa životinjom koja umire. Ljudi odlaze da ne vide da im životinje odlaze. Ali ne shvaćaju da su u ovim posljednjim trenucima života njihovoj životinji najpotrebniji.
Veterinari mole vlasnike da ostanu blizu životinja do kraja. “Neizbežno je da umru prije vas. Zapamtite da ste bili centar njihovih života. Možda su oni bili samo dio vas. Ali oni su i vaša porodica. Čak i ako vam je teško, nemojte odustati od njih.
Ne dozvolite im da umru u sobi sa strancem na mjestu koje im se ne sviđa. Veoma je bolno za veterinare da vide kako kućni ljubimci ne mogu pronaći svog vlasnika u posljednjim minutama svog života. Ne razumiju zašto ih je gospodar napustio. Na kraju krajeva, trebala im je utjeha svog gospodara.
Veterinari daju sve od sebe da životinje ne budu toliko uplašene, ali su im potpuno stranci. Ne budi kukavica jer je to previše bolno za tebe. Razmislite o životinji. Izdrži taj bol za njih. Budite sa njima do kraja.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments