Bacila je sve niz reku

Legendarni pevač Indeksa, Davorin Popović voleo je nepoznatu devojku iz Sarajeva. Iako je njihova ljubavna veza bila ozbiljna, devojka nije bila spremna za brak. Međutim, ostala je u drugom stanju, a nisu planirali dete. Par je odlučio da se venča, ali uoči venčanja, devojka je abortirala i zauvek napustila Davorina. Godinama kasnije na koncertu u Švedskoj Davorinu se učinilo da je vidi u publici zbog čega je sišao sa bine, ali je nije pronašao.

Godinama kasnije u saradnji sa Kemalom Montenom napravili su pesmu “Bacila je sve niz reku”. Tekst pesme govori o dve velike ljubavi, a emocije je preneo u stihove Kemal Monteno, kome je bio poveren tekst ove pesme.

Kemal je na celu Davorinovu priču dodao u prvi deo pesme svoju ljubavnu priču „Šta ću, zaljubio se… Pođem ja u Čapljinu nju da potražim, odem onim ćirom do tamo. Lutam, gledam hoću li je negde sresti, ništa ne znam, ni gde živi, ma ništa… I idem tako po onoj Čapljini, leto, osamdeset stepeni, i odjednom, na nekom ćošku, stoji ona, bosa, a oko nje – cveće. Prodaje cveće. I meni tako ta slika ostane. Otud ti je ‘stajala je usred bašte ko najljepši cvijet'“.

Na slici Kemal Monteno i Davorin Popović

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments