Dan mrmota

Danas je Dan mrmota i 30 godina od legendarnog istoimenog filma. Prvi put je zvanično obeležen 1887. godine u Pensilvaniji u gradiću Panksatoniju, a posle 1993. godine postaje vrlo popularan praznik. Prema tradiciji, ako bi mrmot izašao iz jazbine drugog februara i ugledao svoju senku uplašio bi se i vratio u jazbinu, što je prognoziralo dužu zimu, a ako ne bi ugledao svoju senku to bi značilo da proleće dolazi ranije.

Nakon filma samo mesto je postalo čak i svetska turistička atrakcija pogotovo u periodu Dana mrmota.
„Dan mrmota“ je komedija iz 1993. godine. Ovaj simpatični film oduševio je i kritiku i publiku pa se danas nalazi na raznim listama najboljih komedija i među 250 najboljih filmova svih vremena prema oceni publike na IMDB. Filu, egoističnoj televizijskoj zvezdi, se ove godine dešava neverovatna stvar po dolasku u gradić Pankastoni u koji ide kako bi zabeležio tradicionalnu reportažu o mrmotima. Naime on se svakog jutra budi na isti dan 2. februar, dan mrmota. Zbunjen i uplašen, Fil ubrzo shvata da je zarobljen u jednom te istom danom i pokušava svim silama da preskoči ovu noćnu moru i dočeka taj toliko isčekivani 3. februar. Odlični u glavnim ulogama su bili Bil Marej i Endi Mekdauel.
Pesma „I Got You Babe“, koju su Soni i Šer odavno otpevali, svakog jutra je budila Fila, nakon filma postala je ponovo hit.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments