Gospođa Dautfajer

Prošlo je tačno 30 godina, otkako je izašla urnebesna komedija “Gospođa Dautfajer”. Zanimljivo da je Robin Vilijams tokom snimanja filma, ovako obučen ušao u seksi šop i kupovao vibrator, pričao je kao baba samo da bi video reakciju prodavca koji se šokirao. Posle je ušao u knjižaru i kada ni tu nisu provalili da nije žensko, bio je siguran da je to to. Inače je i u ovom filmu, kao i u većini imao u ugovoru da moraju ljudi iz produkcije da zaposle par beskućnika na filmu.
Nakon smrti supruge Pirsu Brosnanu bio je ovo prvi film. Izjavio je da ga je Robin Vilijams tokom snimanja toliko oraspoložio da se nikada u životu nije toliko smejao.
„Upoznao sam ga u prikolici gde su ga upravo šminkali. Sedeo je u havajskoj košulji i kratkim bermudama, ruke i noge su mu bile prekrivene gustim dlakama, a na glavi je imao masku gospođe Dautfajer. Kad me video, rekao mi je: ‘Oh, Pirs! Tako si zgodan! Može poljubac!“
Scenario za ovaj film je bila jedna stvar, a Robinova improvizacija nešto sasvim drugo. Režiser Kris Kolumbus ga je nazavao magičnim čovekom, on je sve ispoštovao prema scenariju, ali je dodao po svome neke svoje vragolije kao što je ispadanje lažnih zuba u čašu i još neke detalje.
Film je dobio Oskara za šminku, a mogli su komontno Robina da nominuju.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments