Imitacija života

Prošlo je 65 godina od filma “Imitacija života” i dalje među najboljim filmovima svih vremena sa sve Mahalijom Džekson na kraju filma, na čijoj spomen ploči piše “The World's Greatest Gospel Singer”.

Priča o najvećoj bezuslovnoj ljubavi majke i najvećoj tugi kada ta ljubav nije uzvraćena, interesantno da je to u filmu sporedna priča, ali svoju snagu i kulminaciju dobija tek na kraju. Ambiciozna bela glumica u pokušaju Lora (Čuvena Lana Tarner) uzima za kućnu pomoćnicu afroameričku udovicu čija ćerka mešovite rase očajnički želi da bude viđena kao belkinja. U centru priče je Lora i sama samohrana majka u neprekidnoj borbi da na častan način postane glumica, ali istovremeno prolazi kroz razna poniženja. Do tada sigurno najemotivniji film snimljen u Holivudu i hrabar jer se poigrao sa škakljivim pitanjima.

“Imitacija života” je filmska adaptacija istoimenog romana Fani Harst iz 1933. godine. Takođe je snimljena jedna verzija pre ove, ali nije bila tolko dobra, ipak je bila 1934. godina.

Na slici Huanita Mur i Suzan Koner su bile nominovane za Oskare. Huanita je živela 100 godina, a Suzan je i dalje živa i ima 87 godina-njena majka u stvarnom životu je bila takođe glumica Lupita Tovar, poznata kao jedna od najdugovečnijih, nedavno je napustila planetu sa punih 106 godina.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments