Još jedan rekord – Čuveni hit iz osamdesetih prešao milijardu pregleda na Jutjubu!

IZVOR: ddl.rs

Legendarni pop hit iz osamdesetih godina prošlog veka “Never Gonna Give You Up” engleskog pevača Rika Eslija prešao je milijardu pregleda na platformi Jutjub!


Foto: Youtube/printscreen

Ovo je je četvrta pesma iz osamdesetih koja je uz numeru Majkla Džeksona “Billie Jean” (1982), “Sweet Child O'Mine” (1988) grupe Guns N’ Roses i norveške grupe A-ha sa hitom “Take On Me” (1984) prešla milijardu pregleda!

Pored navedenih, jedina numera iz sedamdesetih koja ima preko milijardu pregleda je čuvena “Bohemian Rhapsody” (1975) grupe Queen.

Što se devedesetih tiče, u ovom skromnom društvu su “Zombie” (1993) grupe Cranberries, “November Rain” (1991) Guns N’ Roses-a, “What's Up?” grupe 4 Non Blondes (1992), “I Will Always Love You” (1992) Vitni Hjuston, kao i “Smells Like Teen Spirit” (1991) grandž benda Nirvana.

Ovakav uspeh se i očekivao, s obzirom na neverovatnu popularnost numere, što od kad je puštena prvi put 1987. godine i postala hit, što od toga da je postala fenomen među mladima na internetu sredinom 2000-tih godina, jer se ova pesma koristi kao pošalica, tj. za trolovanje* ljudi na internetu.

Trolovanje je nezaobilazan deo internet žargona. Nastalo od gl. trolovati, (prema imenici trol), trolovanje podrazumeva namerno ometanje komunikacije koja se odvija preko interneta, najčešće na različitim društvenim mrežama, forumima, blogovima ili komentarima u onlajn izdanjima novina. U trolovanje može spadati namerno iznošenje netačnih, neproverenih ili „prenaduvanih“ informacija, potpirivanje neargumentovanih rasprava i svađa, vređanje po bilo kom osnovu ili pokazivanje odlučne tvrdoglavosti pri branjenju neargumentovanih stavova itd.