Mel Gibson je mislio da je prestar za ‘Hrabro srce’!!!

Jedan od najvećih filmskih klasika: Hrabro srce, dugometražni igrani film u režiji i glavnoj ulozi Mel Gibsona, završio je 27 godina objavljivanja…

„Tražio sam nekoga da glumi Volasa, ali niko nije verovao mojim rediteljskim veštinama. U jednom trenutku sam shvatio da moram da budem glavni.

Tako da sam o svojoj ideji razgovarao sa Paramount-om i Fok-om, i na sreću su se oni složili. moram reći da se završilo veoma dobro“.

Film je objavljen početkom decembra 1995. širom sveta.

Smatran jednim od najvećih klasika kinematografije, film je dobio deset nominacija za Oskara, pobedivši u kategorijama za najbolju kinematografiju, najbolji film i najbolju režiju, i ostao je obeležen u srcima filmskih gledalaca.

Ali da li ste znali da je Gibson mislio da je prestar da bi igrao lik Vilijama Volasa? I takođe da je produkcija imala više od 1600 statista za scene bitaka?

U zapletu Hrabrog srca, nakon ubistva svoje velike ljubavi, Škotlanđanin Vilijam Volas (Mel Gibson), umoran od zlostavljanja i nasilja Engleza nad svojim narodom, pobuni se i zajedno sa svojim sunarodnicima objavljuje rat Engleskoj.
Volas vodi nekoliko bitaka u kojima se Škoti bore protiv engleske dominacije, koristeći odlučnost i inteligenciju da nadoknade ono malo ljudi koje su imali u poređenju sa neprijateljskom vojskom.
Film je režirao Gibson, a doveo je i imena glumaca kao što su Šon Lolor, Sendi Nelson, Džejms Kosmo, Šon Mekginli, Alan Tal i Brajan Koks. 🎬📽️❤️

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Free Instagram Caption Generator

Create super-engaging Instagram captions with this AI powered Instagram caption generator. This free AI powered Instagram caption generator will create the perfect caption for your photo and help you get more likes, followers and comments. Click Here:👉 https://stanford.io/3Fmnnxo