Priča Hilari Svonk…

Na donjoj fotografiji reakcija Klinta Istvuda i Morgana Frimena tokom oskarovskog govora Hilari Svonk i obraćanja Klintu. Ona je tada uputila Klintu frazu kojom je on nju oslovljavao na filmu “Mo chuisle ” koja na irskom znači “Moja draga (dragi), moja krv”.

“Hvala ti što si me ohrabrio da prođem putovanje sa tobom i što si verovao u mene, ti si moja “Mo chuisle-a.”

Ona i Klint su se upoznali na snimanju, odmah je imala utisak kao da joj je otac, jer je njen napustio nju i majku. Kaže da je bio veoma ljubazan, da je ručao sa celom ekipom i da joj je rekao nadam se da si naučila da boksuješ. Jeste i to ni manje ni više, terener joj je bila protivnica iz filma Lucija Rijker holandska bokserka, a Hilari po sopstvenoj tvrdnji nikada nije bila u boljoj formi.

Oskare su te večeri dobili, Frimen za sporednu ulogu, Klint za režiju, i film za najbolji te godine. Kuriozitet predstavlja da je glavnu emotivnu temu za film komponovao Klint Istvud-pokazavši još jedan talenat. Mnogi kažu da se film “Devojka od milion dolara” može zvati “Film sa milion emocija”.

Priča Hilari Svonk je slična devojci iz film ali sa srećrnim krajem, ona sa majkom živela u kamp prikolici jer nisu imale para da iznajme stan. Prvog Oskara je dobila za „Dečaci ne plaču“, za koju je bila plaćena 75 dolara po danu-ukupno 3000 dolara.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments