Rekorder po broju sati gledanja…

Prema Netfliksovim podacima, “Wednesday” je novi rekorder po broju sati gledanja u jednoj nedelji za TV seriju na engleskom jeziku na Netfliksu. Dobili smo i novu zvezdu dvadesetogodišnju Dženu Ortegu koja glumi dva lika, glavni i Goody Addams, dalekog pretka ekscentrične porodice. Seriju je režirao čuveni Tim Barton.

Barton je dao veliki omaž Edgaru Alanu Pou u ovoj seriji. Akademija za otpadnike i odbačene, koju protagonistica pohađa, zove se Nevermore/Nikad više, a nazvana je prema rečima koje izgovara gavran u slavnoj poemi Edgara Alana Poa. Po njemu je nazvano takmičenje u kojem učestvuju učenici škole- Po kup.

Zanimljivo da Kristina Riči, glumica koja je igrala Wednesday Addams u dva filma („Porodica Adams” i „Vrednosti porodice Adams”), glumi i u ovoj seriji i to ne samo kao sporedni lik, kako to inače biva, već kao važan lik za radnju, učiteljica Tornil. Ona je svesno odbila da daje savete mladoj naslednici, kako bi izbegli loše kopiranje i stvorili novu, zasebnu verziju legendarnog lika.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments