Spot pesme “Hurt”, proglašen je najboljim svih vremena…

Spot pesme “Hurt”, proglašen je najboljim svih vremena, a ujedno i najtužniji. Naime to je bio poslednji muzički spot gde se pojavio Keš, ali i njegova supruga muzičarka Džun Karter. To je bio i poslednji njihov zajednički snimak. Prošlo je tačno 20 godina od tada. Ona je preminula tri meseca kasnije, a on od tuge četiri meseca posle nje. Tako se nekako poklopilo da pesma i peva o prolaznosti, iako je obrada grupe “Nine Inch Nailsa”, Džoni ju je učinio posebnom. U spotu se mogu videti i njih dvoje kada su bili mladi.

Za režiju spota zadužen je bio Mark Romanek, koji je samo godinu pre izbacio veliki filmski hit “One Hour Photo”. Romanek je jedva uspeo da nagovori producenta Rika Rubina da ga pusti da on snima bez ikakve novčane nadokande.
Na kraju spot je producirao jedan od najpoznatijih muzičkih producenata Rik Rubin, koji je izjavio:

“Plakao sam kada sam ga gledao. Da imate tu vrstu emocije nakon filma od dva sata, to je veliko dostignuće, ali nakon četverominutnog spota, to je šokantno.”

I Romanek, koji je snimao spot je plakao, oborio ga je momenat sipanja vina iz krhkih ruku muzičke legende.

Kešova kuća gde je sniman spot, i u kojoj je proveo blizu 30 godina izgorela je 2007. godine-što daje još jednu tužnu notu. Britanski magazin NME 2011. proglašava “Hurt” najboljim spotom svih vremena.

Džoni je bio neverovatno produktivan snimio je 97 albuma i 105 kompilacija, u poslednjem delu karijere snimao je obrade, a mnoge su bolje od originala.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments