Toni Kolet

Toni Kolet, najpoznatija majka u holivudskim filmovima. Toni je mnogo više od stereotipnih uloga-uvek su to uloge složenih likova, ona je došla iz Australije i postala jedna od najboljih glumica svih vremena. Bila je samo jednom nominovana za Oskara za “Šesto čulo”.

Sa 16 godina je upisala Nacionalni institut za dramsku umetnost, ali ga je napustila posle godinu i po jer je dobila ulogu u filmu “Spotswood” iz 1991, u kome su joj partneri bili Entoni Hopkins i Rasel Krou. Karijeru je počela na najbolji mogući način. Za tu ulogu nominovana je za najvišu australijsku nagradu za glumce.
Potom je u pozorištu igrala Sonju u Čehovljevom Ujka Vanji.
Za sledeći film “Mjurelino venčanje” gde igra naslovnu ulogu, nabacila je 20 kg za sedam nedelja.

Ono što je interesantno da je često glumila majke glumcima kojima ne bi mogla biti u stvarnosti majka. Ona tek sada ima 50 godina.

Takođe deca koja su glumila sa njom u filmovima često su bila nominovana za velike nagrade, pre svega Hejli Džoel Osment i Abigejl Breslin za uloge u filmovima “Šesto čulo” i “Gospođicu Sanšajn”.
Sa svojim kolegom Nikolasom Holtom iz filma “O dečaku”, kome je glumila majku, glumiće ponovo u poslednjem filmu Klinta Istvuda.

Odlična je bila u “Satima”, “Japanska priča”, “U njenim cipelama”…. u poslednjih pet godina u hororu “Nasleđeno zlo” (Hereditary), “Nož u leđa” (Knves out), u poslednje tri godine u serijama “The Staircase, “Unbelievable”, gde je nominovana za Emi. Pre toga još tri puta za serije “United States of Tara” za koju je jedan dobila i “Tsunami: The Aftermath”.

Takođe ima i bend “Finish”, ona je pevačica, a muž Dejv Galafasi bubnjar.
Sve u svemu biće tu još mnogo dobrih uloga.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments