Umrite, jebeni nacisti

Pre tačno 30 godina, 1993. godine Alice In Chains su bili na dvomesečnoj evropskoj turneji sa Screaming Trees. Tokom koncerta u Stokholmu, Lejn Stejli je u jednom trenutku primetio skinheda blizu pozornice koji se zabavljao udarajući publiku oko sebe i konstantno salutirajući nacističkim pozdravom.

Kad su Alice In Chains odsvirali pesmu “It Ain’t Like That” s albuma “Facelift”, Stejli se obratio publici: “Volimo vas jebene Šveđane!” i nastavio da hoda do ruba pozornice gde se obratio ljudima iz obezbeđenja da puste skinheda, kog je ohrabrio da dođe do pozornice i pridruži se bendu. Govorio mu je: “Dođi, pridruži se bendu, provedi se s nama!”.

Ni članovi benda, ni obezbeđenje nisu znali šta je Stejliju na pameti. Kad je skinhed prišao dovoljno blizu, Lejn mu je pružio ruku i povukao ga na pozornicu. Potom ga je neočekivano dvaput odalamio šakom u lice, tako da je ovaj pao na leđa u publiku koja je pozdravila njegov potez. Skinheda je iz dvorane iznelo obezbeđenje, a Stejli je došao do mikrofona i viknuo: “Umrite, jebeni nacisti!” dovršivši koncert bez daljnjih incidenata.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments