Zvuk slobode

Desilo se neočekivano film “Zvuk slobode” (‘Sound of Freedom’) potukao je na blagajnama poslednji film o Indijani Džonsu. Publika širom sveta je potrešena i oduševljena filmom, a i kritičari imaju samo reči hvale.

Iza svega, iako nepotpisan stoji Mel Gibson, koji u Holivudu često nije dobrodošao, ipak je našao način da pogura temu koja njega najviše boli, a to je trgovina dece. On je snimio četvorodelni dokumentarac o trgovini decom i pedofiliji, ali je odbijen od svih produkcija. On je ipak uradio finalnu montažu na filmu “Zvuk slobode”, koji je počeo sa snimanjem još leta 2018. godine. Režiser filma zvanično je Alehandro Monteverde.

Zvuk slobode je zasnovan na istinitoj priči o bivšem vladinom agentu Timu Balardu koji je dao otkaz da bi spasao devojčicu od trafikinga u kolumbijskoj džungli. U tom procesu, Tim je samo u jednoj misiji spasao 123 osobe, od kojih su 55 deca. Procenjuje se da je sa svojom organizacijom O.U.R. do sada spasao živote preko 3000 dece.

Tim Balard je sam tražio da njega glumi Džim Kavizel-isključivo zbog njegovih uloga Isusa (radio sa Melom) i Grofa Monte Krista. Hrabro, Džim Kavizel upozorio je da organizacija sa tri slova upravlja najvećim pedofilskim lancom na svetu i da ima neke od najmoćnijih svetskih lidera kao članove. On je vrlo srećan što učestvuje u ovakvom humanom projektu za koji se nada da može spasiti živote mnoge dece i doneti malo svetlosti u tamu sveta. On je zajedno sa svojom suprugom usvojio troje dece. Glavnu žensku ulogu glumi Mira Sorvino koja se takođe zamerila industriji jer je izjavila da je njen preminuli otac Pol Sorvino nezasluženo izbačen iz dela na dodeli Oskara kada se odaje počast svim preminulim radnicima na filmu.

Cenjeni kritičari su ovom filmu dali ocenu devet, a publika 8.6.
Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments