Soliter Intempo je građen deceniju i po – Ovde stan košta i do 2 miliona evra!

IZVOR: 24sedam.rs

Soliter Intempo u Benidormu, visok 198 metara i zvanično je završen i tako je postao najviša zgrada u tom španskom turističkom gradu, ali i najviša stambena zgrada u Evropskoj uniji.

Foto:printscreen/Youtube

Izgradnja je počela 2006. godine i trebalo je da bude završen u naredne tri godine.

Međutim, zbog velike ekonomske krize koja je potresla sektor nekretnina, manjka finansijskih sredstava i lošege poslovanja prethodnih vlasnika, izgradnja je trajala punih 15 godina.

Foto:printscreen/Youtube

Nedovršenu zgradu je 2018. preuzela investiciona kompanija SVP Global zahvaljujući kojoj je i završena gradnja.

Intempo se sastoji od dva paralelna solitera od 47 spratova koji su međusobno povezani strukturom u obliku dijamanta i u kojima se nalazi 256 stanova.

Oni najluksuzniji imaju 300 kvadrata i izgrađeni su na 45 spratu i već su prodati po ceni većoj od dva miliona evra.

Foto:printscreen/Youtube

Svi stanovi imaju pogled na more, a najjeftiniji se trenutno prodaju po ceni od 317.000 eura. Tu je i 13.000 kvadratnih metara zajedničkih prostorija i dva velika bazena.

Od toga se jedan nalazi na 46. spratu. Na poslednjem, 47. spratu stanari zgrade, pored spektakularnog pogleda, će moći da uživaju u koktel baru ili da se brčaju u jednom od četiri đakuzija.

Foto:printscreen/Youtube

U solitere su ugrađeni najbrži liftovi u Španiji koji se kreću brzinom od 4,2 metra u sekundi. Do poslednjeg sprata stižu za samo 52 sekunde.

Do sada je prodato preko sto stanova – 60% kupaca su Španci, a ostali kupci su iz Rusije, Nemačke, Belgije i skandinavskih zemalja.

Benidorm se može pohvaliti sa skoro 80 ​​kula visokih preko 25 spratova, dok 27 zgrada prelazi 100 metara. Kada se građevina gleda spreda, podseća na broj 11 i slovo M.

Mnogi veruju da je to svojevrstan podsetnik na terorističke napada koji su se zbili 11. marta 2004. godine u Madridu.

Ipak, Intempo nije jedini soliter u ovom španskom gradu koga nazivaju i Njujorkom Mediterana.