Amna Opačin

Njeno ime je Amna Opačin. Rođena je 2005. godine u Sarajevu. Još od treće godine počela je da sabira i oduzima, a do polaska u školu znala je računske operacije poput sabiranja, oduzimanja, množenja i deljenja.

U osnovnoj školi postigla je vrlo zapažene rezultate. Osvajala prva mesta na Opštinskim i Regionalnim takmičenjima iz Matematike i Fizike. Svi ovi uspesi rezultirali su da u osnovnoj školi bude proglašena đakom generacije.

Priča se nastavlja i u srednjoj školi, gde Amna upisuje gimnaziju, opšti smer, i ponovo učestvuje na Regionalnim i Saveznim takmičenjima iz Matematike i Fizike i Internacionalnom takmičenju iz Nemačkog jezika.

Pri upisu u drugi razred gimnazije javlja se ideja da upiše i treći te tako završi dva razreda u jednoj godini. Ideja se i realizovala, a oba razreda završila je odličnim uspehom. Pored toga, Amnina najmanja dobijena ocena do sada je petica, nikada nije dobila četvorku.

Ono po čemu je još ova nadprosečno inteligentna devojka specifična jeste i unikatan talenat ili bolje rečeno Božiji dar, a to je pričanje unazad. Ona može svaku reč ili rečenicu da izgovori unazad istom brzinom kao i ustaljenim redosledom. Zahvaljući ovom daru Amna Opačin je postala poznata ne samo u Bosni i Hercegovini već i širom Balkana.

Ovakvi ljudi su blago jedne države i treba ih čuvati, bravo Amna.

Izvor fotografije: @Oficijalnastranicazanimljivo/inbox.
Autorski tekst: @Oficijalnastranicazanimljivo/FB.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments