Tri medalje za srpske učenike na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi

Troje takmičara iz Srbije osvojilo je medalju da nedavno održanoj Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi.

Od 2. do 12. decembra u Bogoti je održana 19. Međunarodna juniorska naučna Olimpijada – to je jedino naučno takmičenje na svetu koje istovremeno pokriva fiziku, hemiju i biologiju.

Tri medalje za srpske učenike na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi

Tri medalje za srpske učenike na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi

Testiranje se odvija u tri celine: teoretski test sa višestrukim ponuđenim odgovorima, teoretski test sa otvorenim odgovorima i praktični tekst koji obuhvata tri eksperimenta (po jedan iz svake naučne discipline).

Na ovogodišnjoj naučnoj olimpijadi, Srbiju je predstavljalo šestoro mladih takmičara: Lidija Bukurov iz gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada, Petar Popović iz Šabačke gimnazije i četvoro učenika Matematičke gimnazije u Beogradu Andrej Drobnjaković, Jovan Kulezić, Nikola Stefanović i Iva Živković.

Od njih šestoro, troje ih se našlo na pobedničkom postolju i sa medaljom oko vrata. Andrej Drobnjaković osvojio je srebrnu medalju, a Lidija Bukurov i Jovan Kulezić bronzanu.

izvor: rts.rs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
apri un account binance

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/it/register-person?ref=YY80CKRN

mejor código de referencia de Binance

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/es/register-person?ref=UM6SMJM3