Mila Jovović

Američka glumica, muzičar i foto model – Mila Jovović, rođena je 17. decembra, 1975. godine u Kijevu.

Otac joj je srpski doktor Bogdan Jovović, a majka ruska glumica Galina Loginova Jovović. Porodica se preselila u London, a 1981. u Sakramento u Kaliforniji kada je Mila imala samo pet godina. Sedam meseci kasnije nastanili su se u Los Anđelesu.

Jovovići vode poreklo iz Crne Gore i imaju vrlo burnu istoriju. Njen pradeda Bogić Camić Jovović bio je barjaktar iz plemena Vasojevića i gardijski oficir kralja Nikole I Petrovića. Mila je svoje ime dobila upravo po njegovoj ženi Milici. Njen deda Bogdan Jovović bio je komandant vojnog područja Priština, a kasnije je bio vojni finansijski inspektor u vojnim područjima Skoplje i Sarajevo, gde je otkrio veliku proneveru zlata. Kažnjen je jer je odbio da optuži svog prijatelja za taj zločin. Kasnije, komunistička vlada Jugoslavije ga je utamničila na Goli otok. Bojeći se da će ponovo biti uhapšen, pobegao je u Albaniju a potom je prešao u Sovjetski Savez, u Kijev.

Milin otac, Bogdan Jovović, se potom pridružio njenom dedi u Kijevu, gde su on i sestra diplomirali medicinu.

Od malih nogu pokazuje svoje talente prema glumi, manekenstvu i muzici.

Šarmantna glumica je započela svoju manekensku karijeru već u svojoj 11. godini. Godine 1988. dobila je svoju prvu profesionalnu ulogu u televizijskom filmu “Noćni voz za Katmandu”, a kasnije iste te godine se pojavila u svom prvom visokobudžetnom filmu “Raskršće dva meseca”. Posle nekoliko manjih televizijskih i filmskih uloga, postala je poznata po ulozi u filmu “Povratak u Plavu lagunu” (1991). Sledeća značajna uloga bila je u filmu “Peti element” (1997), a kasnije je imala glavnu ulogu u filmu “Glasnik: Priča Jovanke Orleanke” (1999). Godine 2002. igrala je glavnu ulogu u filmu “Pritajeno zlo”, koji je izrodio četiri nastavka: Pritajeno zlo: Apokalipsa (2004) “Pritajeno zlo: Istrebljenje” (2007) “Pritajeno zlo: Život posle smrti 3D” (2010) i “Pritajeno zlo: Osveta 3D” (2012).

Paralelno sa glumačkom karijerom, započela je i muzičku.

1994.godine objavila je prvi muzički album “Božanstvena komedija”, koji je dobro prošao. Album je sadržao mnoge originalne pesme, a njena muzika upoređivana je sa Tori Ejmos i Kejt Buš. Iako je više pažnje poklanjala svojoj filmskoj karijeri, njen glas se pojavio i na albumu Legion of Boom 2004. koji je izdala grupa The Crystal Method.

Uspešno je vodila dve karijere istovremeno i mnogi su joj zbog toga divili. Pored toga imala je vremena i za ljubavni život za koji može da se kaže da je bio vrlo uzbudljiv i buran.

Mila Jovović udala se za glumca Šona Endruza oktobra 1992. za vreme snimanja filma „Dazed and Confused“; taj brak je poništen mesec dana kasnije. Kasnije, 1997, udala se za režisera „Petog elementa“ Lika Besona. Razveli su se 1999, posle čega se kratko zabavljala sa gitaristom Red Hot Čili Pepers, Džonom Frušanteom. Bila kratko verena za pisca i režisera Pola Andersona 2003. godine sa kojim ima ćerku Ever Gabo. 👩🏼🎬📽️❤️🌍

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments