Bivša pobednica takmičenja za Mis Galaksije

Ko je devojka za koju se vezuju dve pesme “Beautiful Maria of My Soul” i “Have You Ever Really Loved A Woman?”.

Talisa Soto u “Mambo kings-ima” se pojavljuje tek nekoliko sekundi u ulozi prelepe Marije, kroz ceo film zamagljenoj čeznji glavnog lika, te joj posvećuje i naslovnu numeru, a u Don Žuan DeMarku koji minut duže. Pre toga je glumila u Bond filmu “Dozvola za ubistvo”. Oni koji su odrastali devedesetih je pamte po filmu “Mortal Kombat” i ulozi princeze Kitane.

Na početku karijere je pokušala da potpiše ugovor sa “Ford modeling agency”, ali je odbijena jer je izgledala suviše „latino“. Ta vrsta rasizma je nije pokolebala pa je ipak nastavila da gradi uporedo karijeru modela i glumice. Ljudi iz Forda su ubrzo uvideli svoju grešku.
Pobedila je na izboru za Mis čitave Galaksije, a jedan od najpoznatijih modnih magazina “Harper's Bazaar” proglašava je za jednog najlepših modela na svetu.

Nakon tridesetak uloga, udala se za glumca Bendžamina Breta, bivšeg verenika Džulije Roberts i sa njim je u braku 20 godina i imaju dvoje dece, od tada se pojavila samo u još jednom filmu 2009. godine i penzionisala što se tiče glume. Međutim nastavila je da radi druge poslove i posvetila se humanitranom radu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments