Džoan Rouling

Bila je jedna od najbogatijih ljudi na svetu, ali se njeno bogatstvo drastično smanjilo, jer ona pomaže samohranim majkama, klinikama za dečije bolesti, mladim talentima koji žele da budu pisci, ljudima koji boluju od multiple skleroze, i mnogim drugim.
Na pitanje zašto je pala sa liste najbogatijih izjavila je:” Kada imate više nego što vam je potrebno, onda ste u moralnoj obavezi da to iskoristite na pametan način.“
Pre svog kapitalnog dela, bila je i sama u teškoj situaciji, pa joj nije teško da oseti empatiju. Nakon što je zlostavljana u braku, usledio je razvod, sa 29 godina postala je samohrana majka koja je živela od socijalne pomoći. Na računu je imala svega nekoliko funti, odgajala je ćerku i nije imala posao. Sve to, dovelo je godinu dana kasnije do njenih najmračnijih misli – o samoubistvu. Po sopstvenom priznanju spasilo ju je pisanje i želja da stvara neke lepše svetove i za svoje dete.
Na fotografiji Džoan Rouling 1997. godine sa prvim primerkom objavljene knjige o Hariju Poteru u rukama, nakon što je 12 izdavača odbilo da objavi rukopis uz opasku da je možda bolje da se kloni pisanja.
Knjiga je do sada prodata u više od 450 miliona kopija i postala najprodavaniji serijal knjiga u istoriji!

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments