Ketlin Tarner

Lepotica koja se nije predala

Pevač Falko je osamdesetih godina izbacio pesmu “The Kiss of Kathleen Turner,” i nije slučajno stavio to ime i prezime.

Deset godina pre “Niskih strasti”, bio je film “Telesna strast” (Body Heat), gde se pojavila do tada nepoznata fatalana, zavodljivih očiju glumica Ketlin Tarner, vrlo brzo je dobila zvanje jedne od najlepših žena osamdesetih, a i sama uloga joj je donela nominaciju za BAFTU. Sigurno da je taj film imao uticaj na ovaj drugi.

Ketlin je bila više od seks simbola, ona je izgradila karijeru na različitim ulogama, a i nije želela da je ukalupe. Slavu je pojačala hitovima “Lov na zeleni dijamant”, “Čast Pricijevih” da bi njena karijera kulminirala nominacijom za Oskara za film “Pegi Su se udaje”u režiji Fransisa Forda Kopole. Kasnije je dala glas Džesiki Rebit u kultnom “Koje smestio Zeki Rodžeru”, pred kraj osamdesetih je kao na početku glumila sa Vilijamom Hartom u filmu “Slučajni turista”, zatim “Rat Rouzovih” i ponovo joj je po treći put partner bio Majkl Daglas sa kojim je velika prijateljica, početkom devedesetih je imala još po koju ulogu od kojih se izdvaja komedija “Mama serijski ubica”.
Potom se njen život pretvara u košmar, naime njeno zdravlje, karijeru i lepotu uništila je bolest, tačnije reumatoidni artritis. Doktori nisu imali dobra predviđanja, rekli su joj da uskoro neće moći da hoda i da govori. Ketlin se brzo odala alkoholu. Da bi kasnije prvo pobedila porok, a onda i prohodala ponovo. Trudila se da radi koliko može i glumila je u 21. veku uglavnom u po jednoj epizodi raznih serija, a kao Helena u tri u “Prijateljima”. Pre desetak godina uspela je da odigra glavnu ulogu u filmu “Savršena porodica” i dobije nagradu.

Priča sa Ketlin nije tužna, jer je ona nije napravila tužnom, iako već trideset godina boluje, bolest je nije pobedila,a dosta je zahvalna i pilatesu. Artritis popušta i dalje glumi, svaka čast na volji!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments