Kolin Farel ima dvoje dece…

Kolin Farel ima dvoje dece, a prvo dete, sin Džejms boluje od Angelmanovog sindroma, neizlečivog i retkog genetskog oboljenja koje utiče na razvoj govora, inteligencije i društvenih veština. Kolin uvek govori o tome u superlativu.

„Često ih možete prepoznazi po zadivljujućim osmesima i ljubavi prema vodi. Džejmsovo shvatanje sveta je veoma posebno, što je jedna od njegovih brojnih predivnih osobina. Kada bih Džejmsu pustio film, nisam siguran da bi on razumeo ideju glume ili izvedbe. Njegova kognitivna sposobnost je takva da on razume mnogo magičnih i interesantnih stvari koje ja ne razumem. Ali, ima i dosta dosadnih stvari u fizičkom svetu koje on nikada neće razumeti, a i zašto bi.“

Kada je u Irskoj promovisao svoj film „Jastog“ naleteo je na ulici na četiri porodice, čija deca boluju od Mitohondrijalne bolesti. Pored svih obaveza proveo je nekoliko sati sa njima u hotelu i pristao da bude lice njihove tada nepoznate fondacije. Roditelji su bili zadivljeni Kolinovim razumevanjem dece, tako da ne čudi i činjenica da su doktori iznenađeni koliko je njegov sin napredovao. A kao šlag na tortu svima im je sredio posebna mesta na premijeri filma (slika u sredini).

Za Kolina je 2004. godina bila prekretnica, bila ga je sramota što je glumio u filmu „Aleksandar“, a onda je postao i otac. Bio je zavisnik od alkohola koji je pio od 12 godine od kada je bolovao od hronične insomnije. Skinuo se sa alkohola i skinuo je sve tetovaže sa tela i potpuno se posvetio sinu. I sve više je snimao evropske filmove sa grčkim i irskim režiserima. Oduvek je stremio da bude umetnik, a ne zvezda.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments