Marko Živić

Marko Živić je bio jedan od miljenika publike. Rođen je u Kruševcu 4. aprila 1972. godine, završio je glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu.

Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, kao i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde igra u predstavama Kad su cvetale tikve, Ne igraj na Engleze, Sviraj to ponovo, Sem, Let iznad kukavičjeg gnezda, Delirijum tremens, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada.

Vodio je emisiju “Marko Živić šou” na TV Foks.

Bio je u braku sa Natašom Pavlović, srpskom voditeljkom. Bavio se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od 5 ciklusa „Zdravo Evropo“. Od januara 2015. godine, učestvovao u novom talent-šou programu Audicija, koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Na filmskom platnu je imao zanimljive uloge, poput Kileta u “Čitulji za Eskobara”, Isaka u “Montevideu”, kao i u filmovima “Zduhač zvani avantura”, “Beogradski fantom”, “Toma”…

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji “Knjiga o džungli 2”, Nim Galuu u sinhroniziranom filmu “Epik”, Rafaela u filmovima “Rio” i “Rio 2”, Miru u filmu “Artur i Minimoji” i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji “Hortona.”

Preminuo je 14. oktobra 2021. nakon borbe sa korona virusom.

Izvor: novosti.rs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments