Mel Gibson

Pre neki dan sam pisao o filmu “Zvuk slobode”, iza koga nepotpisano stoji Mel Gibson, koji je ujedno i pozvao ljude da gledaju film rečima “Jedan od najuznemirujućih problema današnjice je trgovina ljudi posebno dece. Naša deca su naša budućnost. Prvi korak iskorenjivanja ovog kriminala je svesnost”.

Inače poznat je po svojoj darežljivosti, pa je tako donirao 10 miliona dolara bolnicama u kojima se nalaze teško obolela deca. On redovno donira pare u tri bolnice. Inače Mel je otac devetoro dece. „Pobesneli Maks“, koji ga je proslavio je film sa najvećom zaradom u odnosu na uloženo (pored Veštice iz Blera). Koštao je 650.000, a zaradio je 100 miliona dolara. Za čitav film izgovorio je 16 rečenica. Zanimljivo da zamalo da ne dobije ulogu, jer je noć pred audiciju pretučen, ali su ga producenti sačekali dve nedelje. Na snimanju filma „Baunti“ nije se podnosio sa Entoni Hopkinsom, jer je on tada bio alkoholičar, a Entoni je bio apstinent od alkohola. Suprotno tome na snimanjima većinom je važio za najvećeg šaljivdžiju jer je svim svojim kolegama smeštao najrazličitije šale i smicalice. Sve njegove kolege glumci i režiseri doslovno su govorili samo da radimo sledeći projekat sa njim-toliko je zabavno iskustvo.

Odbio je ulogu Betmena i Džejms Bonda da bi snimao „Smrtonosno oružje“ i „Hrabro srce“. I umesto da mu pomaže oko uloge koju je sam igrao Šon Koneri mu je pomagao oko uloge zbog koje odbio da bude Bond. Za film “Hrabro srce” Šon Koneri mu je pomogao da savlada škotski akcenat. Ručali su sa prijateljem Mađarom, a posebno mu je smešno bilo kako je Šon izgovarao reč gulaš. Zbog tog filma, ali i filma „Patriota“ u kome glumi sa svojim učenikom Hitom Ledžerom, nije baš dobrodošao u Engleskoj. Iako su u Holivudu deca glumci pipava tema i zabeležena su brojna zlostavljanja, kod Mela je obrnuto, i dan-danas devojčica koja glumila u filmu „Patriota“ njegovu ćerku hvali se kako se osećala kao na porodičnom snimanju i kako su joj na rođendan došli i Mel i Hit Ledžer, sa kojim je stvorila poseban prijateljski odnos.

Mel je više puta bio u sukobu sa Holivudom, često je znao da vređa razne lobije koji vladaju u Holivudu. Da li zaista ima bipolarni poremećaj ili je to dijagnoza koju mu je Holivud pripisao pitanje je sada, ali njegov četvorodelni dokumentarac o pedofiliji i trafikingu nije dobrodošao, ipak našao je svoj put kroz novi film da prikaže temu.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments