Nemanja Matić

Fudbaler ogromnog srca Nemanja Matić uplatio je 1.000.000 dinara humanitarnoj fondaciji “Budi human” za pomoć Katarini Čočović koja boluje od tumora kože.

Otac malog Dušana Todorovića, za čije lečenje je cela Srbija skupljala novac, otkrio je da je Nemanja Matić anonimno uplatio nedostajućih 70.000 evra da bi dete hitno otputovalo u Barselonu, u kliniku “Sant Joan de Deu“ na lečenje.

“Svaki put kada dođe u Vrelo, on svrati ovde u prodavnicu, uzme svesku sa dugovanjima, sve sabere i onda plati. Komšije koje dođu kasnije da izmire dugovanja, uvek ostanu zatečeni njegovim potezom”, rekla je Ljiljana Popović, radnica lokalne radnje koja se nalazi samo par metara od Matićeve kuće.

Nemanja Matić je puno pomogao i Osnovnoj školi “Vrelo” u koju je nekada išao. Renovirao je kompletnu stolariju, kao i celo desno krilo zgrade, pa deca sada imaju učionicu više u kojoj pohađaju nastavu. On će renovirati i teren pored škole, a u planu su novi koševi, lopte i golovi.

Kad god Matić dođe u rodno Vrelo, prvo ode u Crkvu Svetog Nikolaja i pita da li im treba pomoć. Nemanja je izgradio savremenu česmu u porti, koja u njegovu čast nosi lik Svetog Georgija, s obzirom na to da je Đurđevdan krsna slava njegove porodice.

Kapa dole dobri čoveče.

Izvor fotografija: Youtube/printscreen.
Fotografije uredio: @Oficijalnastranicazanimljivo/FB.
Preuzeto: Zanimljivo/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments