Od siromašnog dečaka do najomiljenije ličnosti u Francuskoj

Omar Si je četvrto od osmoro dece imigranata iz zapadne Afrike, rođen je 1978. godine u siromašnom predgrađu Pariza. Majka Mauritanka za život je zarađivala čisteći kuće, a otac Senegalac radio je u fabrici. Nije bilo lako odrastanje, ali kako Si kaže njemu je bilo lepo. Jedino je bilo teško gledati roditelje kako rade posao koji ne vole. Ni njemu nisu cvetale ruže, bio je odbijan svuda redom, a prepreka je bila i njegovo poreklo. Omar je prvi posao dobio neposredno posle srednje škole na radiju.
„Paralelno postoje dve Francuske. Tek kad sam počeo da radim video sam onu drugu Francusku i čuo druge načine govora. Znali smo da ona postoji, ali nikada je nismo videli’.
Na lokalnom radiju izvodio je skečeve s kolegom Fredom Testotom, što je kasnije preraslo u televizijsku seriju ‘Omar et Fred’ emitovanoj na poznatom Canalu +. Emisija se temeljila na lažnim pozivima, a pozive slušalaca lažirao je Omar. Uporedo je počeo da se bavi glumom. Da bi njegova slava kulminirala nakon filma „Nedodirljivi“ (The Intouchables), kada je proglašen za najomiljeniju ličnost u Francuskoj i dobio najveću glumačku francusku nagradu Cezar i time postao prvi tamnoputi glumac kome je to pošlo za rukom.
Suprugu Helenu je upoznao pre nego što je postao slavan, imaju petoro dece, a najstarije dete ima 21 godinu. 🧔🏿‍♂️❤️🌍

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gate io vip 1
1 year ago

I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

idr 通貨
2 months ago

Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I'll keep an eye out for your answers.