Tine Tarner nas je napustila u svojoj 84. godini…

Teško je zamisliti svet bez Tine Tarner koja nas je napustila u svojoj 84. godini. Ali takva energija teško da može da se ugasi. Kada je imala jedanaest godina majka je napustila nju i sestru, zbog toga što ju je muž (njihov otac) maltretirao. Dve godine kasnije i otac ih je napustio. Preživela je 14 godina zlostavljana od strane muža Ajka, jednom prilikom zamalo je nije ubio tada ga je i napustila, pokušala je da se ubije u 29. godini, ali je nekako preživela, preživela je moždani udar i ponovo učila da hoda, preživela je rak, transplataciju bubrega, samoubistvo svog sina.
Sa mužem je nastupala 18 godina, Ike & Tina Turner, pre toga je mislila da će biti medicinska sestra.
Budući da je posle razvoda ostala bez ičega, neko vreme je morala da čisti stanove kako bi se izdržavala. Ipak ubrzo je stala na noge kao solo izvođač. Svi su sumnjali da neko u 45.godini može da napravi bilo kakvu karijeru.
Prodala je više koncertnih ulaznica od bilo kog solo izvođača i ušla u Ginisa. Sreću je našla sa sedamnaest godina mlađim partnerom sa kojim je više od trideset godina bila u vezi i živeli su u Švajcarskoj i on joj je dao bubreg tako joj produžio život nekoliko godina. Udala se tek 2013. godine i tada se odrekla američkog državljanstva. Njen život je oslikan u sjajnom biografskom filmu koji nosi naziv po njenom velikom hitu „Šta ljubav ima s tim?“. Nedavno je snimljen dokumentarac o njoj.
Tina Taner na Gradskom stadionu u Zemunu 1990. godine.

Preuzeto: Radioaktivni Komarac/FB

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments