800 pasa slobodno trčkara

Pre par godina zvaničnici Kostarike saopštili su da će zatvoriti sve domaće zoo-vrtove i poslati u prirodna staništa 400 životinja koje trenutno u njima žive. To se još nije dogodilo, ali ono što se desilo jeste da su napravili veliku oazu za napuštene pse. Gde oko 800 pasa slobodno trčkara. Svi oni mogu da se udome ( i ne moraju). Oni koji ne nađu porodicu, budu zbrinuti i voljeni tu ljubav dobijaju od stotine vrednih i humanih volontera. To utočište za pse zove se Territorio de Zaguates. Pored životinja Kostarika brine i o obrazovanju. Njihov predsednik je izjavio:
“Pre sedamnaest godina Kostarika je završila s vojskom. To nam je dozvolilo mnoge druge stvari. Novac koji smo trošili na vojsku, sada ulažemo u obrazovanje. Osam odsto našeg BDP-a ide na obrazovanje, jer više ne moramo da dajemo na vojsku. Naša snaga su ljudi, njihov talenat i njihovo blagostanje”, takođe je rekao i da ne želi da njegov portret visi u kancelarijama, što je dosad bilo uobičajeno.
“Završeno je sa kultom slike predsednika, bar tokom moje vladavine”. On je doneo uredbu kojom zabranjuje da se njegovo ime stavlja na pločama tokom javnih radova.
“Te radove sprovodi zemlja, a ne vlada ili neki zvaničnik – rekao je on novinarima nakon potpisivanja uredbe, a preneo Bi-Bi-Si.” 🐶❤️🌍

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments