NEMAČKI OVČAR

10 razloga zbog kojih je NEMAČKI OVČAR savršen pas

Lojalnost

Ne postoji mnogo rasa koje mogu parirati nemačkom ovčaru kada je reč o lojalnosti. Ovo su psi koji su bukvalno spremni da daju život za svog gazdu. Ako ovaj pas živi u velikoj porodici, on će se verno ophoditi prema svakom čanu porodice i štitiće ih i voleti do kraja života.

Zaštita

Osim što su pametni i što vole da se igraju, ovi psi su prvenstveno dobri čuvari. Iako spadaju u agresivnu rasu, retko kada će napasti i ugroziti drugog čoveka. Oni su sjajni dvorišni psi koji će vas štititi od nepoželjnih gostiju. Naravno, trening je od ključnog značaja.

Ljubav

Ovi psi su poznati po svojoj ljubavi koju daju svojim gazdama. Oni će vam pokazati da vas vole i konstantno će tražiti vašu pažnju. Zaista su kao ogromne plišane igračke.

Trening

Istraživanja su pokazala da su nemački ovčari jedna od najlakših rasa za treniranje. To znači da ih bez mnogo muke, za kratko vreme, možete naučiti različitim stvarima.

Zabava

Ono što je sigurno, sa nemačkim ovčarom ćete imati zabave na pretek. Ovo su veseli i zanimljivi psi koji ponekad znaju da budu veoma smotani i smešni. Oni će uvek biti raspoloženi za igru.

Voda

Ovo su psi koji obožavaju vodu. Vole da se kupaju, da plivaju, pa čak i da rone. Oni su sjajni partner za leto, pa ih slobodno možete povesti na jezero, reku ili more.

Šetnja

Ovo je pas koji je pun energije i koji od vas zateva da ga redovno i dugotrajno šetate. Dakle, ako ste aktivni tip koji voli da trenira ili trči, nemački ovčar je za vas. Možete ići sa njim na trčanje ili čak voziti bicikl. Ne brinite, on će vas pratiti.

Ponos

Ni jedan pas neće moći da učini da se osećate tako moćno i ponosno kao nemački ovčar. Svi će gledati u vas i diviti se vašem prijatelju, a ako ga naučite i nekim zanimljivim trikovima, onda ćete biti glavni frajer u kraju.

Zdravlje

Kada kupujete psa, od velikog značaja je i sklonost ka bolestima. Nemački ovčar je pas koji je retko bolestan i koji najverovantije neće imati mnogo zdravstvenih problema u toku života. Ako mu pružite svu potrebnu negu na vreme, ovaj pas će biti zdrav kao dren.

Pamet

Ako želite pametnog psa koji će bukvalno razumeti svaki vašu reč, onda je nemački ovčar pas za vas. Posle border kolija i pudlica, ovo je najpametniji pas na svetu. U stanju je da zapamti neverovatan broj reči i da se istrenira za vršenje različitih funkcija. Zbog toga je ovo najpopularniji policijski pas.

🐕‍🦺❤️🌍

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments