Mačka terapija, prava nauka

Jednog dana, u Londonu, u institutu koji je proučavao terapije koje se primjenjuju ​​na ljudima, u laboratorij se ušetala mačka po imenu Marta.
Prolazeći pored generatora niske frekvencije uzbunila je senzore. Naučnici su zatim izmjerili mačje elektromagnetno polje i tako shvatili da mačka može zamijeniti skupi generator: njeno polje je bilo jače. Struja niske frekvencije koristi se za liječenje hroničnih upala.

Nakon ovog neočekivanog rezultata odlučili su se na eksperiment: jedna grupa ljudi je liječena generatorom struje niske frekvencije, dok je druga grupa liječena uz pomoć mačke.
Rezultat? Oni koji su bili podvrgnuti “terapiji mačka” su svi izliječeni, dok je u drugoj grupi samo polovina pacijenata izliječena.

Mačje krzno proizvodi struju niske frekvencije, dok kontakt između dlaka stvara jako električno polje. Ove struje mogu djelovati na centre upale i ubijati mikrobe. Osim toga, jedna mačka može zamijeniti do 5 modernih generatora niskofrekventne struje. Sama životinja ne trpi nikakvu štetu i također zna kada treba završiti sesiju i pobrinuti se za sebe.

Terapija je posebno efikasna za liječenje zglobova i ginekoloških oboljenja. Žene mogu jednostavno staviti mačku na stomak, mazeći je dvadesetak minuta, kako bi imale terapeutski efekat.
Terapija Cat Touch poboljšava cirkulaciju krvi i regeneriše tkiva.
Masaža koju mačke rade svojim noktima zapravo djeluje na refleksne tačke, slično akupunkturnim iglama.

Dovoljno je reći da je i predenje mačke (zvučna) terapija; predenje je jače od ultrazvučne terapije (mačka sama prede da bi se izliječila, osim što prede iz zadovoljstva).
Frekvencijski pojas predenja (25 – 50 Hz, sa vrhovima do 150 Hz) jača kosti, poboljšava cirkulaciju mozga, stabilizuje krvni pritisak i rad srca.

Mačke znaju kako da transformišu energiju bolesti, znajući kako da razmijene svoju energiju sa ljudskom energijom (mora se reći da je energija mačaka vrlo slična ljudskoj).
Postoje “jin” bolesti sa manjkom energije (neplodnost, artritis, hipotenzija, hronični umor), za čije liječenje se životinja mora postaviti tako da je glava lijevo, a zadnji dio tijela desno.
Bijele mačke bi bile pogodnije za ove bolesti.
Za “yang” bolesti (hipertenzija, srčani udar, moždani udar) mačka se stavlja u obrnuti položaj; crne mačke bi bile pogodnije za ove bolesti.

Sive mačke i tigraste mačke su “univerzalne” i liječe sve, dok narančaste mačke pune svoje ljude pozitivnom energijom.

Postoji i teorija da je mačka jedina životinja sposobna apsorbirati malu količinu negativne energije, pa povremeno viđamo mačke na kompjuterima i uređajima.
Na kraju krajeva, osjeti kada se u određenoj tački ljudskog tijela mijenja energetski potencijal i, oslanjajući se na njega, uspijeva uravnotežiti ljudski energetski sistem.

Terapija mačkama može se utvrditi apsorpcija unutrašnjih modrica, a da ne spominjemo obnavljanje ćelijskih promjena.

Oni koji vole mačke zapravo rjeđe posjećuju ljekare od onih koji ih izbegavaju.

Nemoguće je natjerati mačku da tretira svog čovjeka; mora postojati ljubav i poverenje između njih dvoje; a mačke su vrlo osjetljive na to kako se prema njima postupa.

Mačka je također spremna umrijeti ako je njen vlasnik akumulirao previše negativne energije…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments