6 životinja koje se zaljubljuju samo jednom u životu

Ljudi vole misliti da pripadaju najvjernijoj vrsti na svijetu. Međutim, kada je u pitanju prava posvećenost, ljubav pa i vjernost koja sa njima prirodno dolazi, neke životinje su daleko ispred čovjeka.

swans

Labudovi

Ove životinje formiraju ljubavne veze koje traju mnogo godina i u najvećem broju slučajeva njihove veze traju do kraja života. Lojalnost koju pokazuju kada oviju jedan drugom vrat i potpuno slučajno formiraju srce, postala je simbol ljubavi. Oni se zajedno sele, traže stanište i podižu svoje mladunce.

BeFunky gibbonssmall

Giboni

Ova vrsta primata, odnosno grupa velikih čovjekolikih majmuna, njeguje jake veze sa svojim parom i pokazuje nizak seksualni dimorfizam, što mužjake i ženke čini ravnopravnim. Par vrijeme provodi uvijek zajedno – češkajući se međusobno ili viseći na drveću.

lesinari

Crni lešinari

Oni su dokaz da dobar izgled nije preduslov za nalaženje prave ljubavi. Crni lešinari poznati su i po tome što napadaju druge pripadnike svoje vrste koji imaju „ljubavne afere“.

fish

Francuske anđeoske ribe

Nikada je nećete zateći samu! Ova stvorenje, žive, plove i love uvijek u parovima! One formiraju zajednice koje traju cijelog života. Posebno je zanimljivo kako podjeljene u parove brane svoje teritorije, odnosno ljubavna gnijezda.

woolf

Vukovi

Često su prikazivani kao varalice i preveranti, ali zapravo vukovi imaju veoma razvijen i harmoničan porodični život, koji je lojalniji od većine koji uspiju da razviju ljudi. Mužjak, ženka i njihovo potomstvo ostaju zajedno sve dok mladunci ne stasaju za stvaranje svojih porodica.

albatros

Albatros

Albatrosi znaju da prelete velike razdaljine, ali će se uvek vraćati na jedno mjesto, tamo gde su ostavili svog partnera. 

Njihove veze mjere se godinama i uglavnom završavaju kada jedna od ptica ugine. Svoju zaljubljenost pokazuju šašavim, ali nježnim ritualnim plesom.

Životinje.rs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments