Kako pronaći sreću?

Lijepa žena u skupoj haljini došla je kod svog psihijatra, govoreći da je depresivna i da joj je život besmislen.

 • Dovešću Mary ovdje da vam kaže kako je pronašla sreću. Sve što želim je da je slušate.
  Psihijatar je nazvao staricu koja je čistila podove u kancelariji i zamolio je da svoju priču podijeli sa njegovom klijenticom.
  Starica je spustila metlu, sjela na stolicu i počela…
 • Moj muž je umro od raka. Tri mjeseca kasnije mog jedinog sina je udario auto. Nisam imala više nikoga. Ništa mi nije ostalo.Nisam mogla spavati, jesti, nikad se nikome i ničemu nisam smijala. Čak sam razmišljala da sebi oduzmem život.
  Onda me jedne večeri, mala maca pratila kući s posla. Nekako mi je bilo žao tog mačića. Napolju je bilo hladno, pa sam odlučila da pustim mače unutra. Dala sam mu malo mlijeka, a mače je polizalo tanjir. Onda mi se protrljalo od nogu i, po prvi put nakon nekoliko mjeseci, nasmijala sam se. Onda sam počela misliti. Ako me pomaganje malom mačiću moglo nasmijati, možda da radim nešto za ljude, to bi me moglo usrećiti.
  Sljedećeg dana sam ispekla neke biskvite i odnijela ih susjedu koji je bolestan ležao u
  krevetu. Svaki dan sam pokušavala da uradim nešto lijepo za nekoga. Bila sam tako sretna kada vidim druge sretne zbog nečega što sam ja učinila. Danas ne znam nikoga ko bolje spava od mene. Pronašla sam sreću dajući je drugima.
  Kad je to čula, bogata dama je plakala. Imala je sve što se novcem može kupiti, ali je izgubila stvari koje novac ne može kupiti.
  Ljepota života ne zavisi od toga koliko si sretan, već od toga koliko drugi mogu biti sretni zbog tebe.
  Sreća nije odredište. To je putovanje.
  Sreća nije sutra, već sada.
  Sreća nije zavisnost, to je odluka.
  Sreća je ono što jesi, a ne ono što imaš.
  (iz mreže)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments