Koliko je značajno ono što radimo u svakom trenu?

Vlasnik čamca zamolio je majstora da mu ofarba čamac u jarko crvenu boju. Majstor se latio četkica i farbe i prionuo na posao. Dok je farbao, uočio je malu rupu na koritu čamca i bez premišljanja je zakrpio. Kada je završio posao primio je svoju platu i otišao. Sutradan je vlasnik čamca ponovo došao kod majstora i ponudio mu iznos koji je bio znatno veći od dogovorene sume za farbanje. Majstor se iznenadio i rekao: „Već ste mi platili farbanje!“
„Ali ovo nije plata za farbanje, već za krpljenje rupe na čamcu.“
„Ah to nije zahtevalo mnogo truda, nešto tako malo, sigurno ne vredi toliko novca.“
„Dragi prijatelju ti ne razumeš, ispričaću ti šta se dogodilo. Kada sam te unajmio da ofarbaš čamac, zaboravio sam da ti napomenem da je probušen. Pošto se boja osušila moja deca su uzela čamac i otišla na pecanje. Nisam bio kod kuće, a oni nisu znali za rupu na čamcu. Kada sam se vratio, video sam da su odneli čamac, setio se da je probušen i bio sam očajan. Zamisli moju sreću kada sam video da se vraćaju iz ribolova! Tada sam pregledao čamac i shvatio da si zakrpio rupu! Sada znaš šta si učinio, mojoj deci si spasao život! Nema tog novca kojim bih ti mogao platiti za tvoje „malo” dobro delo!”

Dakle, nije bitno kome, kada ili kako. Samo nastavi da pomažeš, podupireš i popravljaš sva „curenja“ na koja naiđeš jer ne znaš kada ćeš nekome zatrebati i kakvo iznenađenje ti život sprema jer si nekome bio od koristi. Možda si usput, mnogim osobama „zakrpio rupe na čamcu“, ne shvatajući da si time spasao mnoge živote.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments