Muškarci sve teže pronalaze devojke – koji su razlozi za to?

Mnoge žene će reći da im je užasno teško da pronađu partnera. Razloga za to je mnogo, ali je činjenica da je ljudima sve teže da se zbliže. Zašto muškarci sve teže pronalaze devojke?

Foto: Shutterstock

Baš kao što žene muče muku da pronađu nekoga s kim bi delili život, tako i muškarci imaju taj problem.

Predvođeni Menelaosom Apostolouom, naučnici s Univerziteta Nikozije na Kipru postavili su na Redditu jednostavno pitanje: ”Momci, zašto ste sami?”

Među hiljadama anonimnih odgovora filtrirali su samo one korisnika ovog društvenog medija koji bi umesto solo statusa radije odabrali vezu, a analizom 6.700 odgovora izdvojili su četrdesetak najčešćih razloga zbog kojih muškarci sve teže pronalaze partnerke.

Loš izgled, koji obuhvata ćelavost i nizak rast, najčešće je navođen razlog, a prati ga nedostatak samopouzdanja.

Visoko na listi razloga solo statusa kotira se i nedovoljno uloženog truda i nezainteresovanost za duge veze, kao i nedostatak veštine zavođenja ili stidljivost. 

Zbog loših iskustava u prethodnoj vezi, neke korisnike je strah da uđu u novu vezu, a čest su razlog i ozbiljniji mentalni problemi i uopšteno loše zdravstveno stanje ili invaliditet.

Uzroke neuspeha modernih muškaraca u pristupanju ženama dr Apostolou pronalazi u evoluciji i neusklađenosti socijalnih veština pojedinih muškaraca koje su u današnje vreme potrebne kako bi se ostavio dobar utisak.

U predindustrijsko vreme, navodi kiparski naučnik u naučnom časopisu o psihološkoj evoluciji, brakovi su bili dogovarani, takmičenje između muškaraca je bilo snažno, a žene su neretko osvajane i silom, piše 24sedam.

Muškarci nisu imali baš puno izbora oko buduće supruge, ali nisu morali ni previše da se zamaraju ni izgledom niti da razmišljaju o taktici privlačenja suprotnog pola.

Društveno nesposobni i neprivlačni muškarci možda nisu ostajali sami jer su se o njihovom bračnom statusu brinuli roditelji.

– U postindustrijskom društvu izbor životnog partnera nije više stvar dogovora roditelja i prisile, pa muškarci moraju samostalno da pronađu svoje partnerke. Za to je potrebno imati veštinu zavođenja i koketiranja, koju mnogi moderni muškarci nisu razvili – zaključuje dr Apostolou.

Ovo su najčešći razlozi solo statusa muškaraca i zašto teže pronalaze devojke:

 loš izgled (uključujući ćelavost i nizak rast)
 nedostatak samopozdanja
 premalo truda
 nezainteresovanost za duge veze
 loše veštine zavođenja
 introvertnost
 nedavni prekid veze
 loša iskustva iz prethodnih veza
 nedostatak dostupnih žena
 prekomerna težina
 različiti prioriteti
 sramežljivost
 prevelika izbirljivost
 anksioznost
 manjak vremena
 društvena neprilagođenost
 uživanje u solo statusu
 depresija
 loš karakter
 poteškoće u pronalaženju odgovarajuće žene

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
registrarse en www.binance.com

I don't think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://www.binance.info/es/join?ref=53551167