Mamadu Sako

Mamadu Sako: “Znao sam da ću postati fudbaler kada sam imao 13 godina, na dan kada sam izgubio oca. Odmah sam preuzeo sve obaveze svoje porodice na svoja leđa. Postao sam čovek. Za mene nije bila opcija da postanem fudbaler. To je bila obaveza. Juče me je neko pitao da li je teško biti kapiten PSŽ-a sa 17 godina. Odgovorio sam: “Meni je najteže bilo da sa 13 godina postanem kapiten svoje porodice”.

Bio sam na ulici, prosio sam, a jedna žena od koje sam tražio novčić držala je svoju torbu kao da sam hteo da je pokradem. To me je zaista šokiralo. Hteo sam samo njen kusur kako bi kupio hleb, a ona je mislila da ću je opljačkati. Tog dana sam sebi dao obećanje. Pomislio sam: “Danas sam gladan, a ona misli da ću učiniti nešto pogrešno. Ali kada postanem neko, kada nešto budem posedovao, davaću i drugima”.

Znam šta je glad. Znam šta je hladno. Nekada sam molio za hranu. To je bio moj život kada sam bio mali. Ali ne volim da pričam o tome jer svi mi imamo svoju priču. Život me tera da vratim. Kada ste poznati, možete to iskoristiti i na pozitivan način. To je ono što pokušavam da uradim, ali ne želim da budem primer, nikada. Samo želim da inspirišem ljude.”

Mamadu Sako danas ima 33 godine i blistavu karijeru iza sebe. On je 2013. godine napustio Pariz i otišao u Liverpul za 18 miliona funti, četiri godine bio je član Kristal Palasa, a danas je član Monpeljea.

Izvor fotografije: @mamadousakho/IG.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments