Sjećanje na Dzigija..❤

Porasli smo na najlepsem mestu na svetu-Sportski centar Kosutnjak,igrali se u nasoj sumi .cesto basket ,dok ne izblede zvezde…zavrsili gimnaziju.cak sam i dzudo poceo da treniram zbog njega jer Radomir Kovacevic , zvani Dzigi , taj nadimak sam mu ja dao,dosegao je olimpijske visine i osvojio olimpijsku medalju na OI u Moskvi 1980.
Svako je krenuo svojm stazom u zivotu..izgledalo je da je u New York-u ostvario zivotni san-sem lepe kuce g srecne porodice sa zenom i troje dece, imao je i svoj dzudo klub.
Koliko god da je bio mocan i snazan u dusi je ostao dobrodusni dzin iz Kosutnjaka.

Ukratko, nikada nisam mogao niti cu ikada moci da razumem , da je takva planina od coveka , koji je ziveo najzdravije –dobio rak i umro, na sahrani u Beogradu ,njegovu sliku je drzao, verovatno najveci dzudista svih vremema ,japanac Yamashita sa kojim je bio nerazdvojan jos iz studentskih dana sa Tokai univerziteta u Tokiju gde su osvojili sve titule.

Tada su na velikm slavlju japanci zatrazili od Dzigija da im nesto kaze. Tada jos nije znao japanski , ali je prihvatio uzeo mikrofon u ruke i iz sveg glasa, rodnog Drvara zapevao’–JABLANI SE POVIJAJU…
DOBIO je aplauz kakav niko nije dobio

Danko R Vasovic

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments