Činjenice o kravama koje možda niste znali


Krave su neverovatno inteligentne, pažljive i osećajne životinje koje pripadaju grupi koju nazivamo nežnim džinovima našeg sveta.
Uprkos tome što mogu preći i masu od 700 kilograma, one nemaju nikakvih zlonamernih instinkata da povrede nekoga i mogu čak biti i predivan pratilac onima među nama koji imaju dovoljno sreće da se nađu u njihovom društvu.


Skaču od sreće


Kada su krave srećne, one trče naokolo i skaču u vis vidno uzbuđene. Postoji mnoštvo čudesnih fotografija i video zapisa krava koje ovo rade pošto su puštene na sveže, zelene pašnjake nakon boravka u zatvorenom prostoru neki duži vremenski period.


Postaju uzbuđene onda kada rešavaju probleme


Krave su kritički nastrojeni mislioci i u stanju su da rešavaju prilično složene probleme. Istraživači koji su sprovodili eksperimente u kojima su proučavali njihove sposobnosti za rešavanje problema su zapazili specifičan „skok“ u broju otkucaja srca onda kada su krave bile uspešne u prevazilaženju postavljenih izazova.
One u ovom pogledu nisu mnogo drugačije od nas.


Žive i do 20 godina
Ako im dozvolimo.

Pamte lica na duže vremenske periode


Krave imaju sjajno pamćenje i zbog svoje društvene prirode one su izuzetno dobre u pamćenju i prepoznavanju lica. Postoje brojni zabeleženi slučajevi u kojima krave pritrčavaju da pozdrave posetioce koje nisu videle šest ili više meseci, a ipak krava uspeva da prepozna određenog posetioca i dolazi kako bi je on mazio.


Neguju svoje mladunce i do 3 godine


Kada im se dozvoli, zna se da krave podižu svoju telad i po tri godine. Odlikuju ih izuzetno snažne majčinske veze sa teletom i takođe su i odlični roditelji svojim mladima, a različiti članovi stada vrlo često imaju posebne uloge u negovanju mladih onda kada za to postoji potreba.


Pate za svojim voljenima


Nimalo nije neuobičajeno da krave pokazuju vrlo očigledne znake žalosti za voljenima onda kada su oni odvojeni od njih. Kada se tele odvoji od majke, ona će „vriskati“ i plakati satima i svoja uobičajena ponašanja neće pokazivati još dugo vremena posle toga.
Zna se da su čak u stanju i da pešače kilometrima i kilometrima po pašnjacima kako bi pronašle svoju telad i da svo to vreme pokazuju vidljive znake stresa, besa i tuge.


Ljubavno mazne i privržene


Svako ko je posetio farmu krava Vam može reći da su krave izuzetno privržena i umiljata stvorenja.
Kravama koje su bile zlostavljane i zapostavljane u prošlosti (kao i svim drugim životinjama koje su kroz tako nešto prošle) može biti potrebno neko vreme da zacele ovakve rane i da nauče ponovo da veruju ljudima, ali one stvarno imaju fantastičan kapacitet za oproštaj i razumevanje namera novih ljudi koje upoznaju.


Krave vole da leže na suncu i da ih milujete i češete i vrlo rado će pratiti ljude za koje znaju da će im pružiti pažnju.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
PlaseFuture FREE BONUS

👉 Margie He wants to talk frankly with you and show you something, you will like it. Click Here:👉 http://bit.do/fVynE

PlaseFuture FREE BONUS

👉 Sarah He wants to talk frankly with you and show you something, you will like it. Click Here:👉 http://bit.do/fVzCH

Content Generator
1 year ago

👉 $5,000 FREE EXCHANGE BONUSES BELOW 📈 👉 PlaseFuture FREE $3,000 BONUS + 0% Maker Fees 📈 + PROMOCODE FOR NEWS USERS OF THE EXCHANGE 👉 [M0345IHZFN] — 0.01 BTC 👉 site: https://buycrypto.in.net Our site is a secure platform that makes it easy to buy, sell, and store cryptocurrency like Bitcoin, Ethereum, and More. We are available in over 30 countries worldwide.

Content Generator
1 year ago

Free. Sign up to receive $100, Trade to receive $5500. Click Here:👉 https://millionairego.page.link/free

카지노사이트
1 year ago

there are many things you should know and this site is one so you should visit it when you have an idea
카지노사이트 ACE21에서 안전한 카지노 사이트만을 추천합니다.카지노, 바카라, 온라인카지노, 순위 , 라이브카지노, 해외카지노, 사설카지노, 호텔카지노 등 각종 인터넷 게임을 제공하는 신뢰할 수 있는 통합사이트와 함께 다양한 이벤트에 참여하세요!” />
<link rel=”canonical” href=”https://8mod.net/” />
https://8mod.net/

바카라사이트
1 year ago

hello, I want to let you know that you are not wrong to enter my site because this is my good offer for you
https://main7.net/baca/