Ima i pozitivnih događaja – ovo su najlepše vesti iz 2022. godine!

U moru ozbiljnih i teških tema, kojim smo okruženi svakoga dana, zašto ne bismo obratili pažnju na sve lepo i pozitivno što se dogodilo u godini koja odlazi. Ovo su najlepše vesti iz 2022. godine!

Foto: Shutterstock

Izabrali smo neke od njih:

1. Neke vrste životinja više nisu ugrožene: Bizoni su po prvi put, nakon 1000 godina, prošetali engleskim tlom.

2. Lek za HIV: Doktori i naučnici otkrili su da je izlečen 5.pacijent od HIV-a! Ujedno je to i najstariji pacijent, koji se sa ovom opakom bolešću bori od 1980.godine.

3. Mir u Etiopiji: Sve ukazuje na to da je ova godina ključna za okončanje ratnog sukoba u Etiopiji.

4. Borba pritv usamljenosti: Holandski lanac marketa, bori se protiv usamljenosti starijih ljudi, tako što je ove godine uveo sporu traku za najstarije građane, koji mogu da proćaskaju sa osobljem, dok čekaju u redu

5. Proboj u lečenju Alchajmera: U novembru je otkriven lek, koji potencijalno značajno usporava napredak ove opake bolesti.

6. Ženska prava: Škotska je prva država, koja je uvela zakon da sve žene ostvaruju pravo na besplatne uloške i tampone.

7. Ekološka svest se razvija: Sve više jača globalna svest o zagađenju, klimi i plastici. Razni zakoni i norme, počinju da se sprovode u svetu, a u martu je doneta odluka od strane 175 država, da se okonča zagađenje plastikom. 

8. Tehnologija u dobroj službi: U Švedskoj je ove godine, dron spasao pacijenta koji je imao srčani udar, a učinio je to tako što je obezbedio opremu čim se oglasio alarm.

9. Priroda kao lek: Doktori u Kanadi, stekli su pravo da svojim pacijentima prepišu boravak u prirodi, kao vid lečenja za fizička i mentalna oboljenja, piše Novosti Magazin.

Ovo su najlepše vesti iz ove godine!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments