Prve sedmorke u istoriji!

Keni Mekoj i njen suprug Bobi iz Ajove nisu se razlikovali od ostalih porodica: imali su skladni brak i jednu ćerkicu. 1997. godine Keni je ih je rodila čak sedmoro! Evo kako danas izgledaju prve sedmorke u istoriji!

Problemi pri začeću

Kako su i pre prvog deteta imali problema sa začećem, nakon nje su odlučili da probaju tretman urofolitropinom, kako bi bili sigurni da će sledećeg puta dobiti decu. U pitanju je lek za stimulisanje ovulacije u cilju povećanja šanse za oplodnju.

Nakon toga usledio je događaj koji ih je upisao u istoriju: čak sedam embriona je začeto, a Bobi i Keni su uskoro postali roditelji prve sedmorke koje su preživele!

Keni je jednom prilikom izjavila da misli da je Bog odredio njihovu sudbinu:

“Uvek ću se sećati dana kad smo saznali da ćemo imati sedmorke. Nije to bila samo radost, bilo je i mnogo sumnje i straha. Međutim, bog je odredio njihovu sudbinu.”

Doktor je savetovao da abortira četvoro dece

Ona je dodala da joj je doktor savetovao da abortira četvoro, kako bi troje dece imalo šanse da prežive. Ali, Keni ga nije poslušala…

Nije bilo lako, bilo je mnogo rizika: bebe su rođene prevremeno i bile su minijaturne. Ova hrabra mama na svet je te 1997. donela tri devojčice i četiri dečaka.

Kako su lekari i upozoravali majku dvoje dece je imalo cerebralnu paralizu i gastroezofagealnu refluksnu bolest, pa su morali da budu preko cevčica. Ali nakon operacija, uspešno su prohodali.

Zahvaljujući donacijama i pomoći obezbeđene su pelene za bebe, hrana i oprema. Čak su im donirali i veliku kuću u kojoj su svi živeli!

Foto: YouTube/printscreen

Danas vode samostalne živote

Još lepša vest jeste da je nekoliko univerziteta ponudilo stipendiju za školovanje. Oni su završili fakultete i danas vode živote zasebno.

Keni i Bobi govorili su da se osećaju usamljeno otkada su njihovi naslednici odlučili da odu na fakultete. Govorili su i da jedva čekaju da dobiju unuke.

Keni je izjavila da je najbolja odluka bila što nije poslušala savete lekara i abortirala:

“Najbolja odluka koju sam u životu donela je da zadržim sve bebe.”

Izvor: ddl.rs

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments