NAROD “NENETI” Jamal, Sibir, Rusija 🇷🇺


Na fotografiji je šator napravljen od kože irvasa, u kom Anastasija Pulka, Nenećanka, uspavljuje svoju ćerku u odeći od jelenje kože, koja je jedini materijal koji može da izdrži ekstremne temperature.
U Nenet kulturi, stočarstvo je tradicionalno muški posao, a na ženama su sve kućne obaveze. One su te koje podižu šatore i rastavljaju ih, kuvaju, skupljaju drva, cepaju drva, pale ih, prave svu odeću i podižu decu.
(Neneti, poznati i pod nazivom Samojedi su samojedska etnička grupa poreklom iz severne arktičke Rusije. Prema poslednjem popisu stanovništva iz 2010. godine, u Ruskoj Federaciji bilo je 44.857 Neneta, od kojih je većina živela u Jamalo-Nenetskom Autonomnom okrugu, Koji se sa Tajmirsko-Dolgano-Nenetskim okrugom proteže duž obale Arktickog okeana u blizini Arktičkog kruga između poluostrva Kola i Tajmir.
U ruskoj Federaciji imaju status autohtonog malobrojnog naroda. Danas se Neneti suočavaju sa brojnim izazovima države i naftnih i gasnih kompanija koji ugrožavaju životnu sredinu i njihov način života.)
Fotografija: Bryan & Cherry Alexander
Prikaz: Sonja Jovanovic

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
1 year ago

видео чат с девушками порно. Click Here:👉 http://rt.livepornosexchat.com/

gate io borsası
1 year ago

Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

binance bonus za napotitev

Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://accounts.binance.com/sl/register-person?ref=FIHEGIZ8

打开Binance账户
5 months ago

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://www.binance.info/zh-CN/join?ref=IJFGOAID