И ове године ишао до Кикинде да би уручио поклоне за 11 најмлађих

И овог 2. јануара, као и прошле године, ишао је Ненад Неша Чавић од свог Мокрина до Кикинде да би Маји Маринков (17), девојчици са посебним потребама, уручио празнични пакетић.

Претходних година је пешачио, а ове је отишао тротинетом. Али, на овај пут доброте увек креће пуног срца. Осим Маји, поклоне носи на адресе још десетак деце са посебним потребама.

  • Маја ме је “купила” својим загрљајем и њена радост за мене је велики поклон. Претпрошле године сам први пут био код ње, а прошле сам пешачио. Она је дивна. Искрено се обрадовала мом доласку – каже нам Чавић.

Али нису ово једини хумани подвизи овог Мокринчанина, оца двоје деце. Ове године опет шири празничну бајку по селу. Поново је и Деда Мраз и Божић Бата. Обучен у црвено-бели костим, са белом брадом и брковима, дели пакетиће малишанима чији родитељи не могу да им их купе. Своју грудву хуманости закотрљао је пре пет година. Тада је сам купио 32 пакетића за децу лошијег материјалног стања из свог села.

  • Видео сам да нека деца, као и моја, за празнике имају вишка слаткиша, поклона, играчака…, док много других неће добити новогодишњи пакетић. Зато сам решио да их обрадујем. Нека од њих нису у могућности ни да оду у Кикинду и убаце писмо у “Кутију жеља” па да им градски Деда Мраз донесе поклон. Оно што не стигне градска акција, настављам ја у Мокрину. Када су сазнали за моју акцију, наредне године су ме подржали пријатељи, дали донације или сами купили пакетиће. Потом се круг подршке ширио, тако да смо прошле године уручили око 220 пакетића – прича Чавић.

Добро позање своје Мокринчане и сам процењује где ће да оде.

  • Ишао сам и код оних породица којима је требало мало оптимизма, весеља, радости, код оних који су доброг материјалног стања, али су доживели нешто лоше, па смо желели да им пружимо подршку. На пример, у породицу која је претходно изгубила бебу долазак Деда Мраза донео је ведрину. То им је много значило – открива нам Чавић.

Његову акцију доброте подржавају Мокринчани с којима је одрастао. Неки од њих живе у свом селу, а неки су одавно отишли. Заједно деле поклоне деци у селу. Некад иду у кочијама, а некад аутомобилом. Важно је да стигну до сваког детета. Захваљујући широкој подршци, Неша је у могућности да дарује и пакете хране старијим грађанима. Прошле године поклонили су дрва породицама лошијег материјалног стања.

  • Поклонили смо 50 пакета хране и око 10 кубика дрва. Све је више оних који нас подржавају. Иза ове акције стоје само они који желе да обрадују друге. Они који, као и ја, верују да не треба да живимо само за себе и да нико никада није постао сиромашан дајући другима – наводи Чавић.

СВЕ ЗА СРЕЋУ ПОРОДИЦА

ПАКЕТИЋЕ обавезно уручујемо деци коју подижу самохрани родитељи и породицама које имају више деце, без обзира на материјални статус. Не заобилазимо ни родитеље за које знамо да имају мале плате и да им је куповина поклона превелики трошак – објашњава Неша Чавић.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments