Aladin Eminović

Čovek po imenu Aladin Eminović je 30 godina radio u javnom komunalnom preduzeću u Prokuplju i uspeo je da ujedini ceo grad. On je treća generacija koja se brine o čistoći ovog grada. Pre njega to su radili njegov otac i deda.

Aladin je sjajan radnik i još bolji čovek. On je jedna od legendi grada, njegova popularnost je tolika da je o njemu snimljen i film “Aladin i čarobna kanta”.

Pre nekoliko godina zbog lečenja deteta u inostranstvu Aladin je nekoliko meseci morao da odsustvuje sa posla, tada je izgubio stalno radno mesto a pre dva meseca je dobio i otkaz. Jedno zakašnjenje na posao najboljeg prokupačkog čistača ulica koštalo je posla.

Njegova plata je bila jedini izvor prihoda ovoj porodici a ulje na vatru dodaje i informacija da njegova žena boluje od kancera.

O njegovoj dobroti i plemenitosti pričaju svi u Prokuplju. Nakon što je dobio otkaz stanovnici grada su potpisali peticiju da se Aladin vrati na svoje radno mesto. Prokupčani su takođe otvorili javnu grupu na Fejsbuku “Pravda za Aladina” i tu pokušavaju da pomognu na različite načine.

Izvor fotografije: Pravda za Aladina/FB.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments