Darko Vujošević

Na današnji dan 2019. godine utopio se Darko Vujošević iz Podgorice.
Darko Vujošević, 25.02.1977 – 03.02.2019
Darku Vujoševiću dodeljenja je posthumno Nagrada “19. decembar” za 2019. godinu, za herojski čin davanja svog života da spasi porodicu Kumburović, na Skadarskom jezeru.
Darko je nakon jutrarnje pravoslavne liturgije u manastiru Vranjini na Skadarskom jezeru, bio jedan od nastradalih putnika na čamcu koji ih je vraćao na obalu.
Iako se nakon prevrtanja čamca Darko domogao obale, vratio se u jezero pokušavajući da pomogne Kumburovićima. Tom prilikom je i nastradao. Nesreća je bila još veća kada se saznalo da je Jana Kumburović u tom trenutku bila trudna. Niko nije preživeo talase Skadarskog jezera.
Hladno i talasasto jezero je bilo jače. Jedan mladi sveštenik Miloš Lučić, koji je dobro poznavao heroja Darka je rekao: “Skočio je da ih spasi ni ne znajući da ide na onaj svet. Ipak, znajući njegovu čistu dušu, siguran sam da se sada moli Bogu za sve nas grešne”
Ronioci su odmah pronašli tela Nine i Jane Kumburović, dok je telo Darka Vujoševića pronađeno 24. februara, a Ratka Kumburovića 3. marta kod ostrva Grmožur.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments