David Tomić

Devetnaestogodišnji David Tomić iz Bogatića postao je pravi heroj, nakon što je u selu Belotić nesebično priskočio u pomoć trinaestogodišnjem dečaku koji je pao sa kvada usred vožnje sa starijom sestrom i udario u ogradu.

Samo zahvaljujući ovom hrabrom tinejdžeru, brat i sestra su preživeli jeziv pad.

Za upravljačem kvada bila je devojčica, dok je dečak sedeo pozadi, i ona je iznenada izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u drvenu ogradu.

“Tog dana bio sam kod bake u selu i trebalo je već da idem kući u Bogatić, ali sam nešto odugovlačio i ispostavilo se da sam dobro postupio. Kroz prozor sobe video sam kvad i na njemu dvoje dece kako direktno udaraju u plot, a potom od siline udarca kvad se okreće na bok, a oni ispadaju sa njega. Dečak je ležao na zemlji, onako polusvestan, a glava mu je bila krvava. Sav je bio u ogrebotinama koje je verovatno zadobio prilikom pada. Scena je bila strašna, jer je jedva disao, gubio je dah i počeo je da se guši, dok je sestra sedela pored njega i plakala. Prisebno sam dečaku izvadio jezik da se ne uguši, uverio se da nema preloma, osvežio sam ga vodom i kada je počeo normalno da diše, sa prijateljem Veljkom Rakićem sam ga stavio na ravnu površini pored puta. Kad smo se uverili da je dobro, stavili smo ga u kola i prevezli ga do doma zdravlja u Bogatiću, gde su nam lekari rekli da povrede koje je zadobio nisu opasne po život, ali da je pitanje da li bi dečak preživeo da mu nisam pomogao. Bili smo srećni što je na kraju sve dobro ispalo. Drago mi je da sam nekome pomogao, ali smatram da svi treba da pomažemo jedni drugima i da ćemo tako postati bolji ljudi.”

Poštovani Davide vi dajete nadu da ovaj svet može dočekati bolje sutra i hvala vam na tome.

Preuzeto: Zanimljivo/FB

Izvor fotografije: @Oficijalnastranicazanimljivo/Inbox.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments