Džana Kapić je mlada heroina..

Predsednica mladih Crvenog krsta Bosne i Hercegovine, i odnedavno doktor medicine, Džana Kapić je mlada heroina koja se zadesila na mestu stravične nesreće na putu Krupac-Bjelašnica, kada se vraćala sa Igmana.

Iako je prizor na koji je naišla bio stravičan, ona je instinktivno reagovala i nije se dvoumila da priđe i ukaže pomoć povređenima.

Džana je znala da je potrebno što pre izvršiti trijažu među povređenima koji su bili u automobilu koji je završio u jarku. Ostali prolaznici koji su se zaustavili na mestu nesreće, od šoka se nisu setili ni Hitnu pomoć da pozovu. Džana im je rekla da to urade i da naglase da je potrebno da pošalju minimalno dva vozila.

Njen potez naišao je na veliko oduševljenje javnosti, a ona je poručila svima da nauče osnovne tehnike pružanja prve pomoći kako bi uvek bili u mogućnosti da pruže prvu pomoć sebi ili drugima do dolaska službe Hitne medicinske pomoći.

Džana je mnogima vratila veru u ovu humanu profesiju i pokazala da ipak dolaze nove generacije lekara spremne da uvek postupe po Hipokratovoj zakletvi.

Živa bila devojko.

Izvor fotografije: Džana Kapić/FB.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments