Franka Viola

Italijanka Franka Viola imala je samo 15 godina kada se verila za 23-godišnjeg Filipa Melodija. Međutim, Melodijino učešće u kriminalnim aktivnostima dovelo je do toga da Viola raskine vezu.

Nakon Melodijinog izlaska iz zatvora, tražio je da se pomiri sa Violom, koja je već stupila u vezu sa drugim muškarcem. Besan zbog odbijanja da ga primi nazad, Melodija je organizovao Violino kidnapovanje u ranim satima 26. decembra 1965. Ona je bila zatvorena protiv svoje volje osam dana i tokom tog vremena bila je izložena seksualnom napadu od strane Melodija.

Tokom ovog perioda u Italiji, silovanje se smatralo zločinom protiv javnog morala (a ne protiv pojedinca), i bilo je uobičajeno da silovatelji venčaju svoje žrtve. Mnoge žrtve silovanja su podlegle ovoj tradiciji zbog društvenog pritiska, jer se smatralo nečasnim da se žena ne uda za čoveka koji joj je oduzeo nevinost. Štaviše, silovateljima je oprošteno ako su se oženili svojim žrtvama.

Melodija je očekivao da će Viola popustiti ovom pritisku, ali je žestoko odbila da se uda za njega.

Kao rezultat toga, Melodija je proglašen krivim i osuđen na deset godina zatvora. Violina otpornost izazvala je revoluciju koja je na kraju dovela do ukidanja zakona koji dozvoljava silovateljima da budu oprošteni brakom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments