Odsekla kosu da bi je donirala

Renata Ilić odsekla kosu da bi je donirala ženama obolelim od raka.

Postoji mnogo načina da pomognemo drugima. Mlada Zrenjaninka Renata Ilić odlučila je da pomogne ženama koje su, u borbi protiv raka dojke, a zbog primanja hemioterapije, ostale bez kose.

Renata je, naime, donirala svoju kosu.

– Već duže vreme pratim kampanju koja se bavi doniranjem kose od koje vešti vlasuljari posle prave perike za žene koje izgube kosu zbog primanja hemioterapijskih lekova. Imala sam dugu, zdravu kosu, i shvatila sam da doniranjem svoje kose nekoj ženi mogu da pomognem da kroz težak period života prođe malo lakše – kaže za portal zrenjaninski.com Renata Ilić.

Renata se priključila pozivu nevladine organizacije „Ženski centar Milica“ i uz pomoć veštih ruku frizera iz salona „Marvelous Z“, koji svoje usluge, kada je u pitanju donacija, ne naplaćuju, donirala 30 centimetara kose.

– Srećna sam što sam imala optimalnu dužinu kose za donaciju. Potrebno je da imate najmanje 20 centimetara, a ja sam imala 30. Frizerka je dodala, kako se to kaže, nekoliko repova od kose još jedne žene, tako da smo ukupno donirale oko 170 grama. Bila sam jako srećna kada sam to uradila. A i sada mi se sviđa kako izgledam sa kraćom kosom – ističe Renata.

– Moj stav je takav. Nemam neki sentimentalni odnos prema svojoj kosi. Ali, potpuno razumem i one devojke ili žene koje sa njom imaju drugačiji odnos. Ko ima potrebu da pomogne nekom drugom, treba samo da pronađe način. Ovo je moj i jako se lepo osećam – priznaje Renata.

Ona je sebi postavila cilj i za naredni period.

– Za izradu jedne perike potrebno je oko 250 grama kose. Odlučila sam da svoju kosu, ukoliko budem mogla, doniram još dva puta. I da sebi tako jednog dana kažem da sam svojom kosom omogućila izradu jedne perike – zaključuje Renata Ilić. 👩🏻❤️🌍

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments