Otkrio je da su stvari još gore nego što je zamišljao

Fotograf Liron Šimoni otputovao je u Tanzaniju i tamo snimio seriju fotografija pod nazivom ,,Bele senke” kako bi skrenuo pažnju na probleme sa kojima se susreću albino deca.

Kada je stigao tamo, otkrio je da su stvari još gore nego što je zamišljao.
„U selima se na njih gledaju kao na demone ili podljude i nazivaju ih uvredljivim izrazima kao što su ‘nula-nula’ ili ‘belo meso’. Takođe je široko rasprostranjeno verovanje da će približavanje albinu dovesti do zaraze. ili da će trudna žena koja ima fizički kontakt sa albinom roditi albino bebu“, rekao je Šimoni.

Šimoni je rekao da se nasilje širi čak i na porodice sa članovima albina.
„Rođaci ih se stide i gledaju na njih kao na teret“, rekao je on. „U prošlosti je tanzanijska policija istraživala slučajeve u kojima su albino bebe ubijene, verovatno od strane njihovih roditelja, odmah po rođenju zbog sramote”.

Zbog sujeverja da delovi njihovog tela donose sreću, ova deca se ponekad bukvalno love. Na slici je otac koji je imao sreću da nadje posao u državnom skloništu u kome živi njegov sin, što mu je omogućilo da ostane blizak sa dečakom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gate io kimlik doğrulama ne kadar sürer

I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

бнанс акаунт

Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://www.binance.info/uk-UA/join?ref=W0BCQMF1

bonificación de referencia de Binance
bonificación de referencia de Binance
2 months ago

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.