Predrag Simić

Za godinu dana dvadesetdevetogodišnji Predrag Simić iz Užica proizveo je 820 litara vodnjike, a ove godine zbog velike potražnje proizvodnju će povećati na 3.000 litara. Za sada je najveći proizvođač ovog vitaminskog pića na svetu, punog antioksidanata, enzima i minerala.

“Kraljica imuniteta”, kako ju je nazvao Predrag Simić, u užičkom kraju poznata je i kao zimski sok, jutarnji spasilac, vitaminska bomba. U ovim krajevima se pravi od davnina. Svojom strukom, završenim fakultetom i masterom na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, rešio da ovo čudnovato piće učini poznatim širom Srbije, ali i u svetu.

“Vodnjiku je pravio moj čukundeda u selu Bioska, pa sve generacije do mene, osim mog oca. Gledao sam dedu kako pravi i naučio. Uz pomoć moje struke uspeo sam da izbalansiram odnos voća, tako da bude odgovarajuća za što širi krug ljudi. Znate, ako se stavi naprimer više kleke, može izazvati neke druge probleme ili nekog drugog voća. Ovako sam našao pravi balans koji samo može svima da koristi”, kaže Predrag.

Ovaj mladić sačuvao je vodnjiku od zaborava, a kako stvari stoje i napravio odličan posao. Srećno Predraže. 🧔🏻❤️🌍

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments