Semir Nicević

PAZARAC JE HEROJ CRNE GORE, SPASIO JE SIGURNE SMRTI BRAČNI PAR IZ BOSNE

Semir Nicević iz Novog Pazara, je krenuo put Bijelog Polja, kako to obično radi gotovo svakog vikenda..

Iz Novog Pazara je krenuo popodne sa svojim automobilom.

“VOZIO SAM SVOJ MERCEDES A KLASE. NEGDJE OKO 17H, NA PUTU PREMA BERANAMA, PRIMJETIO SAM ISPRED SEBE AUTOMOBIL KOJI SE KRETAO HAOTIČNO, IZ TRAKE U TRAKU. POČEO JE GORJETI, A DA TO PUTNICI NISU ZNALI”.

“PRIMJETIO SAM DA SU U VOZILU DVIJE STARIJE OSOBE. ODMAH SAM POČEO TRUBETI SIRENOM, NO BEZ USPJEHA. NISU PRIMJETILI. KRENUO SAM U PRETICANJE, ZAOBIŠAO SAM IH I UPALIO SVA ČETIRI ŽMIGAVCA. TADA JE VOZAČ UOČIO PROBLEM I NEKAKO ZAUSTAVIO AUTOMOBIL, KOJI JE VEĆ DO POLA IZGORJEO”.

“ODMAH SAM IZAŠAO I VIDJEO DA SU VEZANI SIGURNOSNIM POJASEVIMA. STARIJI GOSPODIN I NJEGOVA SUPRUGA. ON JE BIO OŠAMUĆEN OD DIMA A ONA GOTOVO BEZ SVIJESTI. NAJPRE SAM IZVADIO VOZAČA, TEŠKOM MUKOM ZBOG NJEGOVE KILAŽE I ZBOG POJASA KOJIM JE BIO VEZAN, A POTOM I GOSPOĐU, ONAKO ONESVIJEŠĆENU”.

“U KOLONI KOJA SE KRETALA PUTEM, BILO JE NEKOLIKO VOZAČA KAMIONA FIRME KNJAZ MILOŠ KOJI SU IZNIJELI APARATE ZA GAŠENJE POŽARA. POMOGLI SU MI MNOGO, NJIHOVIM APARATIMA SMO POKUŠAVALI GASITI VATRU NEKIH 15 MINUTA I USPJELI SMO”.

“PUTNICI SU DOŠLI K'SEBI NAKON DESETAK MINUTA. U POMOĆ SU PRISKOČILI I OSTALI KOJI SU SE ZADESILI NA PUTU, TE IM DOSTAVILI VODU. SAZNAO SAM DA SU IZ BOSNE I DA IMAJU VIKENDICU NA PRIMORJU. AUTOMOBIL JE PREUZELA ŠLEP SLUŽBA A O NJIMA JE BRIGU PREUZEO BOSANAC, KOJI JE BIO U KOLONI, A JA ONAKO SAV SREĆAN SAM NASTAVIO SVOJIM PUTEM”.

Iako mu je bračni par nudio vrednu novčanu nagradu, Semir je to odbio. Bitno mu je bilo da je spasio sigurne smrti, nečijeg baba i majku, deda i nanu. Spaho kako je saznao da se zove, penzioner je Unisa a Sevda je knjigovođa u penziji takodje. Semir je bio njihov gost u vikendici, u Baru.

Aferim vredno momče..❤️🌍

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments