Sirotinjo, i bogu si teška

Uvek pred kraj smene negde oko dva posle ponoći, a u nekim pekarama oko pet, Džej bi dolazio i kupovao sve što je ostalo. Lepo bi to razdelio u kese i onda okačio na kontejnere u svom kraju.

Neretko i preko dana kupovao je siromašnima hranu. Čak i kada je bio bolestan nije odustajao od toga, samo što su drugi kačili kese, a on je plaćao.

“Uvek počastim ljude koji nemaju, ne samo ja već i ti moji drugari sa Dorćola ili Menhetna, kako ga ja zovem. Uvek pomognem kako mogu, za klopu, za ono osnovno. Sećam se ja kako je pre bilo, pa sada vratim svima. U onim periodima kad sam nastupao po restoranima, ja uđem kod onih pozadi koji peru šerpe, pa sav bakšiš podelim njima i čistačicama. Muzičari me kude, ja kažem, a vala neka sam im dao. Uvek sam govorio, sirotinjo, i bogu si teška. Što da se ne pomogne.”

Džej Ramadanovski je bio srpski folk pevač najpoznatiji po pesmama „Mrak, mrak“, „Ko se s nama druži“, „Sunce ljubavi“, „Imati pa nemati“, „Rađaj sinove“ i drugima. Rođen je 29. maja 1965. godine u Beogradu, a preminuo 6. decembra 2020 u rodnom gradu.

Pročitaj više na: https://www.biografija.org/muzika/dzej-ramadanovski/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments